Dexpot

 

 


Com utilitzar diversos escriptoris virtuals en Windows amb Dexpot

Una de les mancances de Windows és la manca de múltiples escriptoris virtuals. Característica que sí que tenen els usuaris de Linux o Mac OS. Utilitza diversos escriptoris virtuals, permet organitzar-te espais de treball, agrupant-hi les aplicacions que faràs servir. Així tot estarà més organitzat.

escriptoris virtuals en Windows

 

1: Descàrrega i instal·la Dexpot

Per tenir diversos escriptoris virtuals en Windows, tal com passa en altres sistemes operatius, utilitza Dexpot. Aquesta utilitat permet crear múltiples espais independents, que actuen com escriptoris virtuals. Pots organitzar aquests escriptoris com millor et sembli. Per exemple per temàtiques. En lloc de tenir un escriptori ple d'icones i arxius, en els que et costa molt trobar el que busques, pots tenir varis. Un per a jocs, amb els accessos directes dels teus jocs favorits, accessos a plataformes de jocs en línia, accessos a fòrums i webs sobre jocs, un altre escriptori per a fotografia, etc.

Pots descarregar Dexpot des de la seva pàgina web. A continuació, instal l'aplicació i aquesta s'iniciarà automàticament. Ara, en la Barra de tasques, veuràs la icona de Dexpot i, situant el punter del ratolí sobre ell, apareixen els diferents escriptoris. Pots passar d'un a un altre com si fossin finestres. 

Descàrrega i instal·la Dexpot

 

2: Com configurar Dexpot

Per configurar Dexpot, accedeix a la icona de Dexpot, situat a la safata del sistema, al costat del rellotge i fes clic amb el botó dret del ratolí. S'obrirà el menú de Dexpot. Tria l'entrada Configuració. En el quadre de Configuració, a l'apartat General, tria el nombre d'escriptoris virtuals que vols activar. En principi, 4 són més que suficients, però pots afegir fins a 20, si vols. En aquest mateix apartat, activa la casella Iniciar automàticament amb Windows i Run as administrator. Això fa que Dexpot s'iniciï automàticament amb Windows.

Des de la icona de la safata del sistema, també pots accedir a altres configuracions de Dexpot, per adaptar-lo exactament a les teves necessitats.

Com configurar Dexpot

 

3: Com canviar d'escriptori

Canviar de escriptori és tan senzill com prémer la combinació de la tecla ALT + el nombre de l'escriptori. Per exemple, per accedir a l'escriptori 3 seria ALT +3, al 4 seria ALT + 4. També pots veure una vista prèvia dels 4 escriptoris junts, fent doble clic sobre la icona de Dexpot a la safata del sistema. Fes clic sobre un i podràs moure finestres obertes entre ells o accedir-hi.

Com canviar d'escriptori

4: Cada icona en el seu escriptori

Per permetre que cada escriptori tingui les icones i fons de pantalla personalitzats, configura'l de la següent manera: En l'apartat Canvis escriptori, a la pestanya Elements d'escriptori, activa la casella Personalitzar icones de l'escriptori. Prem en el botó Advanced i activa també la casella Create a separate carpeta for each desktop. Si vols que el primer escriptori sigui l'original de Windows, activa també la casella Utilitza original Windows desktop folder es Desktop 1 i prem en OK.

Com pots comprovar, resulta molt senzill tenir diversos escriptoris virtuals en Windows amb Dextop. A més de ser molt útil, deixaràs impressionats als teus amics.

Cada icona al vostre escriptori