8
8. PER QUÈ LA MAGNETOTERÀPIA?

 1. Té com a principal avantatge exercir una influència eminentment fisiològica que estimula l'organisme en el sentit de la seva pròpia curació.
 2. No té pràcticament contraindicacions.
   
 3. No té com a objectiu específic la substitució de cap tipus de mètode terapèutic convencional, sinó que per contra s'aconsegueix complementar molt bé amb la majoria d'ells.
   
 4. Resulta una teràpia indolora.
   
 5. És d'execució senzilla i ràpida, tant per al pacient com per al terapeuta.
   
 6. No necessita un contacte directe amb el cos del pacient per exercir el seu efecte terapèutic
   
 7. Posseeix un elevat poder de penetració
   
 8. Els efectes obtinguts sempre perduren més enllà del final del tractament.
   
 9. La seva influència terapèutica està indicada:
   
  • Per a casos d'immobilització amb guix. En travessar pràcticament totes les estructures, es pot realitzar un tractament de consolidació molt precoç i, en presència de lesions de pell associades, és vital per a la recuperació i la prevenció de sèpsia.
    
  • Davant la presència de fixadors externs: no estan contraindicats els implants metàl·lics de cap tipus; per contra, acceleren l'evolució i prevenen la possibilitat de fístules.
    
  • Davant l'existència d'implants protètics: igual que en el cas anterior, ajuda a accelerar l'evolució, disminuint el procés inflamatori, millorant la situació circulatòria, millorant la situació del teixit connectiu i la fisiologia muscular.
    
  • Amb la presència de col·leccions líquides, com hematomes, serohematomes, abscessos, etc., a qualsevol nivell, havent superat la fase hemorràgica, resulta espectacular la velocitat amb que ajuda a la reabsorció d'aquestes lesions.